• скарлет јохансон

Скарлет Јохансон ja тужи вештачката интелигенција: Го користеле нејзиниот глас и лице во реклама

Актерката Скарлет Јохансон, започна правна постапка против апликација за вештачка интелигенција која го користела нејзиниот глас и лице во онлајн-реклама без дозвола, пишува „Варајети“. Рекламата промовира апликација за уредување на слики со вештачка интелигенција наречена „Лиса АИ“ (“Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar“), која користела верзија на нејзиното лице и глас генерирани од вештачка интелигенција. …

Скарлет Јохансон ja тужи вештачката интелигенција: Го користеле нејзиниот глас и лице во реклама Read More »