• синдикат

Тече рокот за усогласување на платите со растот на минималната плата, се почитува ли Законот?

И покрај тоа што инфлацијата се смирува, цените сепак растат. Во април, за кога има последни податоци, трошоците за живот биле 4 проценти повисоки од ланскиот април. Притоа, храната и безалкохолните пијалаци биле поскапи за 4,7 проценти, облеката и обувките за 3,2, транспортот за 2,3 проценти… Во меѓувреме, се зголеми минималната плата и таа од …

Тече рокот за усогласување на платите со растот на минималната плата, се почитува ли Законот? Read More »