23.8 C
Скопје

Tag : штетен

Здравје Магазин Магазин слајдер

Дознајте колку е штетна солта и со што можете да ја замените!

Васко Спасоски
Прво, не секоја сол е единствено штетна. Солта е штетна затоа што се добива со хемиски третман на морска сол – тоа е чист натриум...
Здравје Магазин

4 знаци кои ќе ви покажат дека консумирате премногу сол

Слободен печат
Преголемиот внес на сол лошо влијае на здравјето на нашето срце и крвните садови, а една од последиците е и зголемен крвен притисок. Овие знаци...