• шкотска

Џонсон: Не е време за ново гласање за независност на Шкотска

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска изјави дека се уште не е време за ново гласање за независноста на Шкотска и дека Велика Британија е посилна како единствена економска единица. „Со години се залагаме за став дека не е време за уставни измени. Нашата економија е посилна благодарение на фактот што сме заедно”, рече Џонсон. Шкотската …

Џонсон: Не е време за ново гласање за независност на Шкотска Read More »