• сестра

Дваесет и осум годишна медицинска сестра од Кичево почина од ковид-19

Дваесет и осум годишна медицинска сестра вработена во кичевската Општа болница, почина од компликации од Ковид 19. Таа со тешка клиничка слика пред три дена  била префрлена на скопските клиники, каде што и починала. Била вработена во матичната служба,  потврдија од Општата болница во Кичево, од каде информираа  дека сестрата не била вакцинирана против Ковид 19. …

Дваесет и осум годишна медицинска сестра од Кичево почина од ковид-19 Read More »