4 C
Скопје

Tag : роман на годината

Вести Култура

ВИДЕО I Ѕвездан Георгиевски: Проблемите во културата произлегуваат од лошо поставениот систем

Слободен печат
Во тек е изборот за престижната книжевна награда „Роман на годината“ кој го организира Фондацијата „Славко Јаневски“. Името на лауреатот ќе биде објавено на 15...
Вести Култура

ВИДЕО | Георгиевски: Јубилејот на Славко Јаневски се одбележа само со три книги, мора да научиме дека нашите херои се од нашата култура

Во текот на 2020 година, ниту една институција во земјава не направи позначајно одбележување на 100-годишнината од раѓањето на писателот Славко Јаневски и 20-годишнина од...
Вести Култура

Фондацијата „Славко Јаневски“ го распишува конкурсот за „Роман на годината“

Слободен печат
Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“ го распишува годинешниот конкурс за наградата „Роман на годината“ кој ќе трае од 15 декември...