• ренесанса

Репродукции на дела од големиот мајстор на ренесансата, Рафаело, се изложени во Археолошкиот музеј

Со отворањето на изложбата „Рафаело: Опера Омниа“ на 18 октомври во Археолошкиот музеј во Скопје почна одбележувањето на „Недела на италијанскиот јазик во светот“. Поради почитување на протоколот утврден за посета на музеи и одржување на настани во затворен простор, отворањето беше од затворен тип со строго утврден број на гости. На отворањето на изложбата …

Репродукции на дела од големиот мајстор на ренесансата, Рафаело, се изложени во Археолошкиот музеј Read More »