• Ременски

Ременски: Разрешувањето не е неважен, но не е и најважниот чин на „казнување“ на судиите

Професорката и поранешна пратеничка Фросина Ременски  на својот Фејсбук профил објави статус во кој го коментира неодманешното  разрешувањето на судиите од  претходната власт. Во продолжение дел од анализата на Ременски: „Судскиот совет го разрешил судијата Горан Бошевски за „несовесно и нестручно работење“. Пред него разрешени Јово Вангеловски, Лидија Неделкова, Софија Лаличиќ, Татјана Михајлова, Ристо Катавеновски, …

Ременски: Разрешувањето не е неважен, но не е и најважниот чин на „казнување“ на судиите Read More »