Tag : разрешувања

Вести Македонија Слајдер

Владата разреши и именуваше повеќе директори

Владата на 14- седница донесе одлуки за именување директори, в.д. директори и членови на Управни одбори на повеќе јавни претпријатија и акционерски друштва во сопственост...
Вести Македонија Слајдер

Арсовски: Нема нови назначувања на други директори, она што циркулира се шпекулации

Слободен печат
На прашањето дали наскоро ќе има нови назначувања од третиот ешалон, односно директори на јавни претпријатија и акционерски друштва каде владата именува раководен кадар, со...
Вести Македонија

Листа на директори кои ги однесе метлата, познати и нивните замени

Слободен печат
Владата на денешната седница донесе одлука со која се предлага на Владата да разреши, отповика или да препорача разрешување, односно отповикување на директори на јавни...
Вести Македонија

Владата донела 14 одлуки за разрешувања, се разгледуваат уште најмалку десет

Слободен печат
Донесени се 14 одлуки за разрешувања од функции рамки на реконструкцијата,  а уште најмалку десет треба да се донесат, соопшти премиерот Зоран Заев одговарајќи на...