15.8 C
Скопје

Tag : Расчистување

Вести Македонија

Подигнат отпадот од дива депонија близу железничката станица во Гостивар

Слободен печат
Екипи на гостиварското комунално претпријатие вчера ја расчистуваа дивата депонија покрај пругата во близина на железничката станица. Неодговорни лица на ова место фрлаат градежен шут,...
Вести Македонија

Акција во Општина Градско: Исчистен снегот на патот од браната на Подлешко езеро до селото Подлес

Слободен печат
Јавното комунално претпријатие (ЈКП) „Клепа” на Општина Градско вчера го расчисти снегот на патот од браната на Подлешко Езеро до селото Подлес, во должина од...
Вести Македонија

Пчиња и Крива Река прават проблеми во кумановско: Кризниот штаб нуди механизација на општините за расчистување на речните корита

Слободен печат
Кризниот штаб Куманово ќе испрати механизација како поддршка на Водостопанство „Кумановско липковско поле”, доколку имаат потреба од ангажирање и достават барање до општината. Воедно, кризниот штаб ќе формира...
Хроника

МВР расчистува дали има фалсификат во ИВЗ

Горан Наумоски
Во врска со последните случувања во Исламската верска зедница и обвинувањата меѓу двете спротиствени страни, околу тоа кој е поглавар на оваа верска заедница, поконкретно...