16 C
Скопје

Tag : рациново признание

Вести Култура

Општина Велес распиша конкурс за наградата „Рациново признание“ за 2021

Слободен печат
Општина Велес распиша конкурс за наградата „Рациново признание“ за 2021 година. Наградата се доделува за прозни, литературни остварувања на автори од земјава објавени во периодот...
Културен печат

Рациново признание 2020: Рацин е универзален и национален културен паметник

Тони Димков
Писателот Томислав Османли за романот „Парадоксикон“ го доби Рациновото признание за 2020 година. Наградата му беше врачена на сцената на народниот театар „Јордан Хаџи Константинов...
Вести Култура

Врачено Рациновото признание за 2020 на Томислав Османли

Слободен печат
 На сцената во народниот театар „ЈХК-Џинот” во Велес синоќа, во рамките на 57 Рацинови средби, му беше врачено Рациновото признание за 2020 на Томислав Османли...