• проститутки

Денес се обележуваат светици кои во младоста биле проститутки: Покајание има за сите, ако направите една работа!

Денес, православната црква и верниците го слават споменот на две светителки кои живееле развратни живот како проститутки, но се покајале и со тоа го заслужиле царството небесно. Преподобната Пелагија и преподобната Таиса служат како пример дека простувањето на гревот е можно за секого. Преподобна Пелагија била христијанска маченичка и светица од 5 век со исклучителна …

Денес се обележуваат светици кои во младоста биле проститутки: Покајание има за сите, ако направите една работа! Read More »