• Промена

Климатска апокалипса: Стотици мртви, пожари и највисоки температури досега

Минатата недела Литон беше центар на високи температури. Измерена е највисоката температура досега во историјата на канадските мерења – 49,6 степени. Канада минуваше низ рекорден топлотен бран во последните десет дена, кој усмрти повеќе стотици луѓе за повеќе од седум дена и предизвика повеќе од 150 шумски пожари низ Британска Колумбија. Во Литон, место со …

Климатска апокалипса: Стотици мртви, пожари и највисоки температури досега Read More »