• прогласи

Словенија ќе прогласи крај на епидемијата со Ковид-19

Во Словенија во изминатите 24 часа регистрирани се само 24 новозаболени лица со Ковид-19  од 1.023 тестирани, поради што Владата одлучи од утре да не ја продолжи состојбата на епидемија. Но, и покрај тоа словенечката Влада одлучи во сила да останат дел од епидемиолошките мерки. Додека Словенија не влезе во „зелена фаза” според критериумите на …

Словенија ќе прогласи крај на епидемијата со Ковид-19 Read More »