• продолжена

Парламентот одлучи: Кризната состојба е продолжена до крајот на годинава

Собранието изгласа Одлука да се продолжи за шест месеци рокот за постоење кризна состојба на територијата на државата заради заштита на здравјето на населението и безбедност од ширење на пандемија од КОВИД-19. Со измени на постојната Одлука, наместо 30 јуни 2021, кризната состојба ќе трае до 31 декември 2021. Против одлуката гласаа пратениците на ВМРО-ДПМНЕ …

Парламентот одлучи: Кризната состојба е продолжена до крајот на годинава Read More »