• предлог

Трајанов: Протоколот е контроверзен, да не се потпишува

Лидерот на Демократски Сојуз, Павле Трајанов изјави дека протоколот усогласен помеѓу министерствата за надворешни работи на Македонија и Бугарија, не треба да се потпишува, бидејќи е контроверзен и и овозможува на Бугарија директно да се меша во внатрешните работи на Македонија, посебно во идентитетските, историските и образовните прашања. Протоколот треба што поскоро да се објави …

Трајанов: Протоколот е контроверзен, да не се потпишува Read More »