• предатори

На половина од птиците грабливки во Северна Африка им се заканува изумирање

Скоро половина од видовите птици грабливки што се гнездат во Северна Африка им се заканува изумирање, а три вида веќе се означени како регионално исчезнати, соопшти денеска Центарот на ИУЦН во Малага, цитирајќи ја првата проценка на зачуваниот статус на предаторите направена за познатата „Црвена листа“. Три вида се класифицирани како регионално исчезнати. Црниот месојад …

На половина од птиците грабливки во Северна Африка им се заканува изумирање Read More »