• повик

Бектеши: Објавени јавни повици за субвенции на печки на пелети, ПВЦ прозорци, сончеви колектори и фотонапонски панели

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ги објави четирите јавни повици од Програмата за промоција на обновливите извори на енергија и поттикнување на енергетската ефикасност во домаќинствата за 2021 година, предвидени за оваа година. Јавните повици се однесуваат за надоместување на дел од трошоците за купување и вградување ПВЦ или алуминиумски прозорци во домаќинствата, потоа субвенции за …

Бектеши: Објавени јавни повици за субвенции на печки на пелети, ПВЦ прозорци, сончеви колектори и фотонапонски панели Read More »