Ќе месиме дома: Лебот на „Диме“ стигна до 33 денари

Секој ден некоја од пекарите ги зголемува цените на лебот. Најголемо зголемување, како што велат трговците, има кај белиот леб на кришки „Диме“ кој поскапе дури 5 денари – неговата доскорешна цена беше 28 денари, а сега се продава по 33 денари. Минатата недела поскапе и лебот од најголемиот производител „Жито лукс“, но за скромен …

Ќе месиме дома: Лебот на „Диме“ стигна до 33 денари Read More »