• појасот Газа

Египет ќе издвои 500 милиони долари за обнова на Појасот Газа

Канцеларијата на египетскиот претседател Абдел Фатах ал Сиси денеска соопшти дека Египет ќе издвои 500 милионби долари за обнова на Појасот Газа. Исто така предвидено е и египетски компании да учествуваат во обновата на Појасот Газа. Соопштението уследи по средбата на Сиси со францускиот претседател Емануел Макрон и јоранскиот крал Абдулах во Париз.