• побарал

Затвореник со туѓи лични податоци побарал и добил кредит

СВР Охрид поднесе кривична пријава против Н.С.(52) од Охрид. Тој е осомничен за сторени кривични дела „измама” и за „злоупотреба на лични податоци”. Според МВР, во периодот февруари-април оваа година, кога издржувал казна затвор во Казнено поправната установа „Затвор”-Штип, со намера да стекне со противправна имотна корист, преку лажен фејсбук профил,  остварил контакт со Г.П. …

Затвореник со туѓи лични податоци побарал и добил кредит Read More »