• планови

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Стевчо Јакимовски: Антиградежна хистерија треба да престане, Карпош следната година ќе се развива плански

Оваа година во изминување, 2022, беше стабилизациона година за општината. Од 5,5 милиони евра долг и блокирана сметка, денеска имаме состојба со само 340.000 евра долг. Во година на антиградежна хистерија и скромни приходи од делот на градежништвото како резултат на поништените урбанистички планови буџетот и следната година ќе биде лимитиран. Сепак, од оние проекти …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Стевчо Јакимовски: Антиградежна хистерија треба да престане, Карпош следната година ќе се развива плански Read More »