Tag : писма од лондон

Ви Препорачуваме Колумни

Почитување на поткренатата веѓа

Жанета Скерлев
Значи, здодевно е. Нема како да ја опишам ситуацијата поинаку. Поминавме низ разни фази. И различни чувства. Од возбудата дека ја живееме историјата, зашто се...
Колумни

Еден живот промени

Жанета Скерлев
Во старите, добри времиња,  пред околу еден месец, требаше да одам на еден состанок во централен Лондон, што значеше прво со воз од Вимблдон до...
Колумни

Маскирани

Жанета Скерлев
Не морав ни да прашам, зашто во аптеката ме пречека знак (стигнале и да го пластифицираат, да го ламинираат) кој вели: „Не прашувајте за хируршки...
Колумни

ПИСМА ОД ЛОНДОН: Англиски мигранти во воздух

Жанета Скерлев
Една од причините за изгласувањето на брегзитот, можеби и главната, беше опседнатоста на Британците со имиграцијата. И онаа од земјите на Европската Унија и онаа...
Колумни

ПИСМА ОД ЛОНДОН: Зошто Мите ја ораше градината

Жанета Скерлев
Му раскажував на човекот дека песните, оние старите, ни се такви поради тешкото минато на мојот народ, но дека и покрај сè, имало и убави...