10.8 C
Скопје

Tag : Петар Арсовски

Вести Ви Препорачуваме Македонија

Арсовски за СП: Албанија можеби ќе ги почне преговорите со ЕУ во јуни, а Македонија ќе биде заборавена

Во моментов се случува најлошата опција по парламентарните избори во Бугарија, односно  нема да се формира влада и ќе се оди на нови предвремени избори,...
Вести Македонија

ВИДЕО | Арсовски: Владата решава наследен проблем – Пауновски не го почитува етичкиот кодекс, зијан ќе бидат и директорот и Владата

Слободен печат
Интерпелацијата како механизам е малку комплициран, бидејќи зависи од мнозинството во Собранието. Кога ќе поднесе некоја партија интерпелација кај неа паѓа товарот на докажување. Во...
Вести Македонија Слајдер

Арсовски: Подобро каква било политичка, од техничка влада во Бугарија

Соња Христовска-Угриновска
Според аналитичарот Петар Арсовски за Македонија е подобро во Бугарија да се состави политичка влада со што е можно повеќе коалициски партнери, наместо да се...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Арсовски за СП: Албанците се повикани да докажат дека се над 20 отсто

Соња Христовска Угриновска
Министрите се должни да ги застапуваат интересите на граѓаните и да не се однесуваат како партиски активисти, вели аналитичарот Петар Арсовски, коментирајќи го однесувањето на...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Арсовски за СП: За квалитетот на решението со Бугарија ние треба да се избориме

Соња Христовска Угриновска
Квалитетот на решението за спорот со Бугарија е исклучиво наша обврска, а не на еврокомесарот Оливер Вархељ, кого го интересира само „да се заврши работата“...
Вести Македонија Слајдер

Давањето предлози во предизборие е погрешна стратегија

Соња Христовска Угриновска
Историските дилеми, обвинувања за фалсификати и различните толкувања се дискутираат и се решаваат на научни собири, не со политички изјави и лажни обвинувања, а бугарското...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Арсовски за СП: Ако сакаше да помогне Георгиевски немаше јавно да ги каже предлозите

Соња Христовска Угриновска
Бугарското предизборие воопшто не е добар момент да се даваат какви било предлози за македонско-бугарскиот спор ие на наша штета, вели аналитичарот Петар Арсовски за...
Вести Македонија Слајдер

ВИДЕО | Арсовски: Може да се пофалиме дека сме една од ретките земји што напредува во индексот на Фридом Хаус

Слободен печат
Генералната оценка на најновиот извештај на Фридом Хаус е дека владата на повторно избраниот премиер Зоран Заев направила пресврт во однос на повеќе годишното претходно...
Вести Македонија Слајдер

Од меракот на Бајден за Косово може да ќари и Македонија?

Соња Христовска Угриновска
Администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе влијае побрзо да се надминат проблемите на Балканот, со цел регионот да стане постабилен, при што најголемиот фокус...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Арсовски за СП: Бајден повеќе ќе ја стиска Бугарија од Македонија, но нема да „крши коски“

Соња Христовска Угриновска
Администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден ќе влијае побрзо да се надминат проблемите на Балканот, со цел регионот да стане постабилен, вели аналитичарот Петар Арсовски...