• патријархот Иринеј

Кое е мистериозното момче што присуствуваше на богослужбата во Храмот Свети Сава

Денес, патријархот Иринеј е погребан во криптата во Храмот Свети Сава. На погребот на патријархот Иринеј во Храмот Свети Сава во Врачар, покрај бројните официјални лица од Србија и регионот, оддадоа почит и бројни граѓани на Србија. Ковчегот со телото на блажениот патријарх беше придружуван до гробот од многу мал број луѓе, главно монаси и …

Кое е мистериозното момче што присуствуваше на богослужбата во Храмот Свети Сава Read More »