• парно

Може ли парното греење да трае подолго: Грејната сезона во „расчекор“ со скопската студена пролет

Климатските промени што секоја година сѐ повеќе се чувствуваат, речиси сосема ја променија скопската клима, која се карактеризираше со студени зими и многу топли лета, со пријатни пролетни температури и дождлива есен. Сега неколку години наназад имаме топли зими, кои долго траат, пролетта речиси ја нема,  во април и мај  ниски температури невообичаени за тој …

Може ли парното греење да трае подолго: Грејната сезона во „расчекор“ со скопската студена пролет Read More »