• парфем

„Шанел бр.5“ дебитираше на 05.05.1921: Што значел бројот за големата Коко?

На 5 мај 1921 година, парфемот Шанел бр. 5 официјално дебитирал во бутикот на Коко Шанел на улицата Камбон во Париз. Датумот со симболично значење за креаторката, станал и датум на успехот. Новиот мирис веднаш направил револуција во индустријата за парфеми и е сè уште популарен цел век подоцна. Почетоците на Коко Шанел Габриел „Коко“ …

„Шанел бр.5“ дебитираше на 05.05.1921: Што значел бројот за големата Коко? Read More »