• палестинци

Израелски војници убиле двајца Палестинци на Западниот Брег

Израелските сили денеска убија еден Палестинец за време на конфликтот на окупираниот Западен Брег и еден во близина на граничната бариера подигната кон таа палестинска територија. Вкупно четворица Палестинци се убиени во последните два дена во услови на зголемени тензии меѓу двете нации. Денеска прво е убиен Ајман Мхајсен (29) во бегалски камп во Витлеем, …

Израелски војници убиле двајца Палестинци на Западниот Брег Read More »