• пациентка

Женските организации згрозени за скандалозниот случај со пациентката со погрешно дијагностициран рак

Нецела седмица по Осмомартовскиот марш, неажурното правосудство и Лекарската комора јасно порачуваат дека жените во земјава можеби ќе преживеат, но правда тешко дека ќе дочекаат, реагираат организации кои се борат за женските права. Платформата за родова еднаквост е згрозена поради најновиот скандалозен случај на жена на која поради погрешна дијагноза за рак на дојка ѝ …

Женските организации згрозени за скандалозниот случај со пациентката со погрешно дијагностициран рак Read More »