• овк

Обвинетиот командант на ОВК Салиху Мустафа ја напушти судницата и го навреди судот

Во продолжение на судењето на поранешниот командант во т.н ОВК Салиху Мустафа, обвинет за злосторства во Косово и Метохија во 1999 година, доброволно му беше ускратено правото да се води судење во негово присуство, по што во записникот беше запишано дека денешната постапка продолжува во негово отсуство. Тој ја напушти судницата пред воведниот говор на …

Обвинетиот командант на ОВК Салиху Мустафа ја напушти судницата и го навреди судот Read More »