• отворен балкан

Црна Гора се отвора кон Отворен Балкан, Абазовиќ вели дека немаат ништо против регионална соработка

Вицепремиерот на Црна Гора, Дритан Абазовиќ, во изјава за ТВ21 по форумот „Економист“ изјави дека неговата земја нема ништо против иницијативата за Отворен Балкан, во која учествуваат Албанија, Србија и Северна Македонија. Запрашан за резервите кои ги има Црна Гора во врска со иницијативата и дали тие ќе постојат и во иднина, Абазовиќ рече таква …

Црна Гора се отвора кон Отворен Балкан, Абазовиќ вели дека немаат ништо против регионална соработка Read More »