• отстрани

Мас: Германија отстрани повеќе земји од „црвената листа”

Германија денеска отстрани неколку држави и региони од „црвената листа” на земји ризични за патување поради коронавирусот. Меѓу тие земји се САД, Канада, Швајцарија, Австрија и некои региони на Грција, соопшти Институтот за заразни болести „Роберт Кох”. Новите правила за патување ќе почнат да важат од недела. – На многу места бројот на заразени се …

Мас: Германија отстрани повеќе земји од „црвената листа” Read More »