• отпад

Граѓаните никако да се откажат од фрлање ѓубре во канализација

Мебел, градежен шут, ќебиња, трупови од животни, влажни марамчиња, остатоци од храна. Ова е само дел од отпадот кој наместо во кантите за отпад или на депонија, несовесните граѓани го фрлаат во канализација. Од ЈП „Водовод и канализација“ велат дека и покрај многубројните апели и објаснувања како тоа може да делува на самиот канализациски систем, …

Граѓаните никако да се откажат од фрлање ѓубре во канализација Read More »