• Основно образование

Шаќири: Проблематичните учебници се повлечени, по постоечкиот закон нема казни за авторите

Проблематичните учебници во основно и средно образование во кои се величеа погрешни морални вредности, имаше заменети знамиња на одредени држави со други и погрешни историски факти, се повлечени- вели во интервјуто за Утрински печат на Слободна ТВ Министерот за образование и наука Јетон Шаќири. Тој најавува дека со новото законско решение кое се изготвува ќе …

Шаќири: Проблематичните учебници се повлечени, по постоечкиот закон нема казни за авторите Read More »