• омикрон

Се појави нов подсој на омикрон XE: Еве кои се почетните симптоми на заразата

Камелеонскиот коронавирус е во постојана промена, а додека ќе трае, нема убедливи и научно засновани прогнози. Деновиве, Светската здравствена организација (СЗО) предупредува на мутантната варијанта на ковид-19 или омикрон, наречена XE, која е десет отсто позаразна од подваријанта BA.2. Станува збор за „рекомбинантна“ варијанта на вирусот, која се јавува кога некој ќе се зарази со …

Се појави нов подсој на омикрон XE: Еве кои се почетните симптоми на заразата Read More »