• олимписки игри во токио

За прв пат во историјата на Олимписките игри, освојувачите сами ќе ги стават медалите околу врат

Пандемијата на коронавирусот ги натера Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) и организаторот на Олимписките игри во Токио да направат преседан кој досега не се случил во историјата на Олимпизмот. Освојувачите на олимписки медали на Игрите во Токио нема да имаат можност да ги добијат одличјата од претставници на ИОК со поздравување со рака, со прегратка или …

За прв пат во историјата на Олимписките игри, освојувачите сами ќе ги стават медалите околу врат Read More »