• Олаф Шолц

Поддршка за европска перспектива на Западен Балкан: Германските социјалдемократи, зелените и либералите ќе состават влада

Германските социјалдемократи, зелените и либералите постигнаа договор за формирање нова влада со која ќе се стави крај на 16-годишната ера на канцеларката Ангела Меркел. Нов германски канцелар ќе биде социјалдемократот Олаф Шолц, кој потврди дека неговата партија постигнала договор со Партијата на зелените и со Слободна демократска партија. Трите партии никогаш не формирале германска влада …

Поддршка за европска перспектива на Западен Балкан: Германските социјалдемократи, зелените и либералите ќе состават влада Read More »