Tag : одлив

Вести Економија

Oдливот на квалификуван кадар ќе се спречи со попривлечни работни места

МИА
Работните места да се направат попривлечни и да се подигне свеста за можните ризици од одењето во странство се дел од начините како да се...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Немаат принтери и учебници, а за европски плати можат да сонуваат: Универзитетските професори би „фатиле магла“ од државата

Слободен печат
Во последнава деценија се поголем е бројот на луѓе кои се одлучуваат да ја напуштат земјата и да заминат во странство. Ваквиот тренд не ги...