• одлична

Приказна за црната и белата врана: Одлична лекција за зависта!

Една сосема обична црна врана влегла во еден ресторан и веднаш ја забележала белата врана како седи во аголот. Враната продолжила кон шанкот, го извадила паричникот и гордо извикала: Келнер! Сите во ресторанот ги честам ручек, освен онаа бела врана! Келнерот ги зел парите и ги послужил сите освен белата врана. Сепак, наместо да и биде непријатно, белата врана само погледнала во обичната црна …

Приказна за црната и белата врана: Одлична лекција за зависта! Read More »