• обраќање

ВИДЕО | Пендаровски во ОН: Северна Македонија покажа способност да решава сложени прашања како што е „спорот за името“

Почетокот на крајот на пандемијата е на повидок, треба да поддржиме нови идеи и иницијативи, а при соочување со сложените и меѓузависни проблеми на новото време ни треба посилно и подлабоко партнерство и солидарност. Тоа се дел од пораките што ги упати претседателот Стево Пендаровски, во обраќањето на генералната дебата од 76. сесија на Генералното …

ВИДЕО | Пендаровски во ОН: Северна Македонија покажа способност да решава сложени прашања како што е „спорот за името“ Read More »