• Обединетите нации

Албанија се празни, над 30% од населението живее во странство

Според извештајот на Обединетите нации Албанија ја има третата по големина дијаспора во светот, јави Топ чанел. Според оваа листа, 30,7 отсто од албанското население живее во дијаспората. „По падот на комунизмот во раните 1990-ти години, многу луѓе заминаа во потрага по подобри економски можности, на пример, Западна Европа, се вели во извештајот. Денес, најголем …

Албанија се празни, над 30% од населението живее во странство Read More »