Tag : новогодишна елка

Вести Ви Препорачуваме Скопје

Се раскитува новогодишната елка на плоштад (ФОТО)

Слободен печат
Градот Скопје започна со раскитување на новогодишната елка која беше поставена на плоштад. Новогодишната елка светна на 6 декември лани, кога беше отворен и Винтерленд....
Вести Македонија

Доследни на традицијата: По 17-ти пат украсена подводна новогодишна елка на дното на Охридското езеро

Слободен печат
Нуркачите на Нуркачкиот центар „Амфора“ и Клубот за подводни активности „Охрид“ годинава по 17-ти пат ја поставија и украсија подводната новогодишна елка на дното на...
Вести Скопје

Новогодишна елка од луѓе: Скопјани ќе се обидат да го урнат Гинисовиот рекорд

Слободен печат
Скопје и скопјани, в сабота, во 13 часот, на плоштадот Македонија, ќе се обидат да го урнат Гинисовиот рекорд за најголема елка во светот направена...
Вести Скопје

Шилегов: Новогодишната елка ќе светне на 6 декември, кога ќе биде отворен и Винтерленд

Новогодишната елка ќе светне на 6 декември, кога ќе биде отворен и Винтерлернд. Оваа година новогодишните куќички ќе бидат поставени на локацијата помеѓу ГТЦ и...