• Николај Милков

Милков: Заштита на правата на Бугарите е услов за смирување на односите со Северна Македонија

Бугарскиот технички министер за надворешни работи Николај Милков не се согласува со ставот на претседателот Стево Пендаровски дека случајот со Христијан Пендиков се користи за внатрешнополитички цели во Бугарија и вели дека за него е необјасниво да се мисли така, како и дека темата за односите со Бугарија е прашање на внатрешни дебати во Северна …

Милков: Заштита на правата на Бугарите е услов за смирување на односите со Северна Македонија Read More »