6 C
Скопје

Tag : непријавени

Вести

Работници од Турција затекнати непријавени на објект во Скопје

Слободен печат
Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север при БЈБ – МВР по  спроведена контрола затекнале 97 странски државјани кои немаат регулиран престој и...
Вести Економија

РЦЦ: Околу 1,4 милиони лица на Западен Балкан работат непријавени, во Македонија 18,5 отсто

Слободен печат
Околу 1, 4 милиони луѓе од шесте држави на Западен Балкан работат непријавени, а според грубите проценки вкупната загуба во приходите на шесте економии поради...