• наука

Игнобелови награди: Откритија што прво ќе ве засмеат, но и ќе ве замислат

Без голема помпа како нобеловците, светот на науката синоќа ги дозна годинешните лауреати на Игнобеловите награди за откритија, кои, како што наведуваат авторите на изборот, „прво ќе ве засмеат, но потоа ќе ве замислат“. Наградите веќе 32 години наназад ги доделуваат „Аналите на неверојатните истражувања“ и заслужуваат почит од многу „посериозните“ научни институции. – Доделувањето …

Игнобелови награди: Откритија што прво ќе ве засмеат, но и ќе ве замислат Read More »