• нано ружин

Ружин: Меркел не го даде максимумот за евроинтеграциите на Западен Балкан

Импресиите околу посетата и пораките на Канцеларката Ангела Меркел се поделени, меѓу целосното признание за нејзиното завземање за проширувањето на ЕУ со Западен Балкан, до оние најпесисмитички дека „многу малку или речиси ништо не направи за Западен Балкан“, што асоцира на приказната за морковот и стапот, вели професорот Нано Ружин за „Слободен печат“ за прошталната посета …

Ружин: Меркел не го даде максимумот за евроинтеграциите на Западен Балкан Read More »