• национална пливачка федерација

Четири пливачи од Македонија на Светското првенство во Унгарија

На состанокот на Управниот одбор на пливачката федерација одржан на 16 мај 2022 донесени се следните одлуки кои се однесуваат на настапи на репрезентацијата во пливање во повеќе категории и натпревари. На претстојното Светско првенство во пливање кое ќе се одржи во Будимпешта, Унгарија, од 18 јуни до 3 јули ќе настапат Евгениј Поп Ацев …

Четири пливачи од Македонија на Светското првенство во Унгарија Read More »