• мултиетничко општество

Груби: Власите се составен дел од мултиетничкото општество

Првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби упати честитка до припадниците на влашката заедница во државава по повод 23 мај, Национален ден на Власите. „Власите се составен дел од мултиетничкото општество во Република Северна Македонија. Одбележувањето на 23 мај, Националниот ден на Власите е една добра можност да покажеме …

Груби: Власите се составен дел од мултиетничкото општество Read More »