• монети

Србија не попушта за хрватското евро со ликот на Никола Тесла: Тој е Србин, предлогот е непристоен!

Влегувањето на Хрватска во Еврозоната нема да помине така лесно, со оглед на тоа што уште од најавата се појавија првите проблеми и тоа меѓу соседите, околу хрватското Евро. Имено, по вчерашната најава на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ дека одлучиле на евромонетите, кои ќе имаат право да ги издаваат со мотиви по свој национален избор, …

Србија не попушта за хрватското евро со ликот на Никола Тесла: Тој е Србин, предлогот е непристоен! Read More »