• монах

ВИДЕО+ФОТО: Најосамениот монах во Тибет кој живее сосема сам во овој изолиран храм

На врвот на еден мал рид опкружен со езеро се наоѓа храмот Ритуо, домот на осамен монах кој ги поминува деновите медитирајќи. Ритуо, што значи „камен на планината“ на тибетски јазик, честопати се нарекува најосамениот храм во Тибет. Има историја подолга од 700 години, но се смета за еден од најскриените скапоцени камења на земјата, …

ВИДЕО+ФОТО: Најосамениот монах во Тибет кој живее сосема сам во овој изолиран храм Read More »